Verslag 3e pinksteren 2010

Verslag van de ringrijderswedstrijd van 3e Pinksteren 25 mei 2010 Nieuwland

Op 3e pinksteren, 15 mei 2010 werd voor de 186e keer de traditionele ringrijwedstrijd verreden Achter de Kerk in Nieuw en Sint Joosland. Dit maal deden er 26 deelnemers mee. Helaas konden 2 deelnemers, Ko Baas en Marian Pleyte, de wedstrijd niet afmaken door een valpartij en een blessure. Achteraf viel alles gelukkig mee. 

Om 8:00 uur werd begonnen met de wedstrijd. Om 8:30 uur startte de jury, Ben van de Waart, Jacqueline Evertse en Daan Kooy met het beoordelen van de versiering van de paarden. Koos Zijl was winnaar van de eerste prijs bij de koudbloedpaarden en bij de luxe paarden was dat Monique Provoost. 

Na vijf beurten nam Richard Jacobs de leiding in het dagklassement. Zijn groene sjerp is daarna niet echt meer in gevaar geweest en hij bleef Steef de Rijke en Johan Baas voor in het klassement. Richard Jacobs won voor de 2e keer op rij het dagklassement met 28 van de 30 ringen. Steef en Johan staken respectievelijk 26 en 25 ringen. Ramona Pleyte werd met 24 ringen de winnaar van het damesklassement.

 De laatste 8 ringen werden traditiegetrouw verreden om de bekers. Er waren 5 deelnemers die 6 van deze 8 ringen staken en zij moesten kampen met elkaar om de 5e, 6e en 7e beker. Het was Jolanda Kwekkeboom die uiteindelijk de 7e beker won. Wilco van Belzen mocht de 6e beker in ontvangst nemen van Annet van de Merelhoeve. Johan Baas zette de 5e beker op zijn naam. Er waren 3 deelnemers die 7 van de 8 ringen wisten te steken. Zij moesten daarom een kamp rijden voor de 2e, 3e en 4e beker. Bart-Jan Volmer nam de 4e beker mee naar huis en Ko Kwekkeboom zette zijn naam op de 3e beker. Dagwinnaar Richard Jacobs won eveneens de 2e beker van de gemeente Middelburg en hij kreeg deze dan ook uitgereikt door Burgemeester Schouwenaar. De burgemeester komt elk jaar opnieuw weer kijken en de beker uitreiken en dat stellen wij als vereniging zeer op prijs. Steef de Rijke was de enige deelnemer die alle 8 ringen wist te steken op de bekers en werd daarom zonder te kampen winnaar van de 1e beker van de Ambachtsheer. Ambachtsheer Maarten van Kinschot was traditiegetrouw weer aanwezig om deze beker zelf uit te reiken aan Steef.

Bart-Jan Volmer was de enige van 10 andere deelnemers die in de kamp om de pollepel de 20mm ring wist te steken en hij nam deze felbegeerde prijs dus mee naar huis. Bart-Jan wist ook de juniorenbeker te winnen. De Dr Janssen beker en de beker voor de meeste volgringen kwamen beiden eveneens op naam van Richard Jacobs. Koos Zijl werd de winnaar van de seniorenbeker.

Na de 30 reguliere beurten werden er 2 beurten verreden op een kleinere ring om een mooie kofferset. Opvallend was het de "winnares" van de Roode Lantaarn, die de kamp om deze kofferset won.

Na het uitreiken van de bekers en het jonassen van Richar Jacobs, Steef de Rijke en Bart-Jan Volmer werd de wedstrijd afgesloten. Gezamenlijk werd de baan opgeruimd en het ringengeld werd opgehaald. Het was een mooie dag en een sportieve wedstrijd.

 

Uitslag 3e Pinksteren 2010, 30 beurten

1. Richard Jacobs 28 ringen

2. Steef de Rijke 26

3. Johan Baas 25

4. Piet Meyer 24

5. Ramona Pleyte 24

6. Ko Kwekkeboom 23

7. Jolanda Kwekkeboom 23

8. Dinja Baas 21

9. Ruud Mesu 21

10. Bart Jan Volmer 21

11. Monique Provoost 16

12. Koos Zijl 15

13. Wilco van Belzen 15

14. Aart Meyer 14

15. Dennis van Belzen 14

16. Corne van Belzen 12

17. Christianne Grootjans 12

18. Tommy Hoebeke 12

19. Adrie Pleyte 11

20. Eloy Joosse 8

21. Corina Jansse 6

22. Joey van Belzen 6

23. Jarno van Belzen 5

24. Jose van Belzen 5 Roode Lantaarn

25. Marian Pleyte 2 (Uitgevallen)

26. Ko Baas 1 (Uitgevallen)

Dagklassement Van Paassen Richard Jacobs

1e beker Ambachstheer van Kinschot Steef de Rijke

2e beker Gemeente Middelburg Richard Jacobs

3e beker Jo Kodde Ko Kwekkeboom

4e beker Miniatuur Walcheren Bart Jan Volmer

5e beker Rabobank Johan Baas

6e beker Merelhoeve Wilco van Belzen

7e beker Bar American Jolanda Kwekkeboom

Pollepel Bart Jan Volmer

Beker Meeste volgringen van Dingeman Richard Jacobs

Seniorenbeker Koos Zijl

Juniorenbeker Bart Jan Volmer

Damesklassement ’t Hoekje Ramona Pleyte

Dokter Janssen beker Richard Jacobs

Extra prijs: Koffer Jose van Belzen

Versiering luxe paarden 1. Monique Provoost 2. Jolanda Kwekkeboom 3. Christianne Grootjans

Versiering koudbloedpaarden 1. Koos Zijl 2. Bart Jan Volmer 3. Piet Meyer